• Objetius del Dr. Bertrand Njionhou (Coordinador Médico)

  Objetius del Dr. Bertrand Njionhou (Coordinador Médico)

  4 de Septiembre de 2017 a las 16:46

  Aportar la meva pròpia visió de l'exercici de la medicina per millorar la salut i el benestar de la societat, creant una escola d'acte rehabilitació física per al tractament del dolor osteomuscular agut i crònic, sobretot per tractar de manera eficaç el dolor lumbar específic o no.

  Objectius:
  Redefinir l'estructuració i capacitat dels diferents serveis assistencials del centre mèdic ambulatori, en funció de la demanda real existent a la regió, amb un concepte clar de les necessitats d'atenció mèdica especialitzada.

  Optimitzar la utilització de les capacitats i dels recursos humans i materials existents en l'àmbit d'aquest centre.
  Col·laborar amb els serveis públics de salut i les mútues per contribuir a reduir les llistes d'espera per a consultes mèdiques de patologies doloroses osteomusculars.

  Fomentar l'autorehabilitación de pacients amb dolor articular mitjançant la supervisió i l'ensenyament d'exercicis físics terapèutics, limitant no solament les despeses farmacèutiques, sinó també els efectes adversos de l'abús d'analgèsics i antiinflamatoris.

  Elevar el nivell de satisfacció de la població que utilitzés els nostres serveis brindant un major confort institucional tant en l'àmbit local com a nacional i internacional.

 • Lesions més comunes

  Lesions més comunes

  4 de Septiembre de 2017 a las 16:44

  Els esportistes recreatius i d'alt rendiment, els treballadors amb perfil laboral de càrrega-descarrega, moviments repetitius, postures forçades, etc., estan exposats a una sèrie de lesions que es podran tractar en BNT Medyplus.

  Contractura. Es deu a la irrigació sanguínia insuficient al múscul, contusió, sobrecàrrega de treball muscular. Causa dolor i contracció.

  Contusió. És una lesió de tipus traumàtic i inflamatori. Genera dolor, rubor, calor i/o inflor.

  Esquinçament. És la ruptura parcial d'un múscul. Ocasiona dolor, inflor i dificulta el moviment.

  Distensió. Es deu a un estirament excessiu de les fibres musculars. Ocasiona dolor.

  Epicondilitis medial (colze del golfista). És conseqüència de la flexió i pronació forçada de la nina. Es manifesta amb dolor, inflamació i dificultat per al moviment.

  Epicondilitis lateral (colze de tenista). Es deu a una tensió constant sobre certs músculs de l'avantbraç. Causa dolor i dificulta el moviment.

  Esquinç de lligaments. És la distanció o ruptura parcial o total de lligaments. Es deu a moviments bruscs.

  Esquinç lumbar. És l'esquinçament dels músculs i tendons de la zona lumbar. Causa dolor i incapacitat per al moviment.

  Fascitis plantar o talàlgia (taló de corredor). És una lesió freqüent en corredors. Es deu a la inflamació d'un tendó denominat fàscia plantar. Ocasiona dolor en el taló. Pot incrementar-se amb l'activitat física. Dol en estirar el peu.

  Fractures. Ruptura de l'os. Pot haver-hi pèrdua de la continuïtat d'un o més teixits.

  Lesió muscular. És una distensió o esquinçament muscular. Ocorre com a conseqüència d'un esforç excessiu.

  Lumbàlgia. Dolor de l'esquena baixa a causa de males postures, traumatismes i hèrnies de disc, entre altres causes.

  Luxació. És el desplaçament dels ossos fora de l'articulació. Pot deure's a un cop. Causa dolor, dificultat del moviment, deformitat i inflor.

  Periostitis. Es deu a la inflamació del periosti, una de les capes més superficials dels ossos. Afecta la tíbia i ocasiona un dolor intens, que és freqüent en corredors.

  Tendinopatia o tendinoses. Lesió del tendó per sobre uso o càrregues repetides.

  Tendinosis del maniguet dels rotadors (espatlla de nedadora/espatlla de tenista). És causada pel trencament de certs tendons d'aquesta zona. Genera dolor intens i dificultat per al moviment.